Mollema, De Kort en Van Poppel zien 2 nieuwe ploeggenoten arriveren bij Trek
i

photo: Cor Vos

Mollema, De Kort en Van Poppel zien 2 nieuwe ploeggenoten arriveren bij Trek

Martijn Baars • 17:38, 02-10-2017 / Laatste Update: 19:13, 07-01-2024

Wielerploeg Trek-Segafredo heeft het team voor volgend jaar compleet. De Amerikaanse ploeg maakte maandag de komst van de Ethiopiër Tsgabu Grmay en het Italiaanse talent Nicola Conci bekend.

De 26-jarige Grmay komt over van Bahrein-Merida. ,,Trek sprong er voor mij echt uit omdat ze een heel professionele begeleiding van de renners hebben'', zei de Ethiopische tijdritkampioen.

Debutant Conci

Conci maakt zijn debuut in een WorldTour-ploeg. De 20-jarige Italiaan was al sinds augustus als stagiair aan de ploeg verbonden. ,,In de komende jaren hoop ik het team te helpen zoals ik ook kon doen in de Ronde van Denemarken, waar teamgenoot Mads Petersen de eindzege pakte.''

3 Nederlanders

Teambaas Luca Guercilena liet weten dat met Grmay en Conci het team voor 2018 compleet is. De ploeg trok eerder onder andere Gianluca Brambilla van Quick-Step aan, maar zag Edward Theuns vertrekken naar Sunweb. Alberto Contador en Haimar Zubeldia stopten met wielrennen. Drie Nederlanders staan bij Trek onder contract, Bauke Mollema, Koen de Kort en Boy van Poppel.