Mountainbikeseizoen Mathieu van der Poel gaat beginnen
i

photo: Cor Vos

Mountainbikeseizoen Mathieu van der Poel gaat beginnen

Sjors Tanis • 11:41, 09-05-2019 / Laatste Update: 14:43, 05-01-2024

Een kleine 3 weken na zijn prachtige overwinning in de Amstel Gold Race opent Mathieu van der Poel vandaag in de Ardennen zijn mountainbikeseizoen. Opvallend is dat de 24-jarige Nederlander volgende week nog te bewonderen is in de wegwedstrijd Puivelde Koerse. 

Van der Poel verschijnt vandaag aan de start van de Belgian Mountainbike Challenge, een meerdaagse wedstrijd  in La Roche-en-Ardenne. De etappekoers, die de Nederlander in 2017 won, geldt als voorbereiding op de 1e wereldbekerwedstrijd van dit seizoen, op vrijdag 17 mei in Albstadt.

Nog 1 keer op de weg

Tussendoor rijdt alleskunner Van der Poel opvallend genoeg nog de wegwedstrijd Puivelde Koerse. Dat wordt voor de kopman van Corendon-Circus meteen zijn laatste optreden op de weg dit seizoen. Van der Poel, die een indrukwekkend voorjaar achter de rug heeft met overwinningen in onder meer Dwars door Vlaanderen, Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race, kan in Oost-Vlaanderen in de voetsporen treden van vader Adrie. Van der Poel senior bracht de Puivelde Koerse al eens op zijn naam.