Ontevreden sprinter Michael Matthews terug naar 'huis'
i

BELGA

Ontevreden sprinter Michael Matthews terug naar 'huis'

Martijn Baars • 14:36, 31-08-2020 / Laatste Update: 20:42, 07-01-2024

Michael Matthews keert terug naar ‘huis’. De 29-jarige sprinter rijdt de komende 2 jaar voor de Australische ploeg Mitchelton-Scott. Matthews lag eigenlijk nog tot eind 2022 vast bij Team Sunweb, maar hij hoeft zijn contract bij de ploeg van Iwan Spekenbrink niet uit te dienen.

De Australiër is ontevreden dat hij bij Sunweb niet langer wordt uitgespeeld als afmaker in de klassiekers en sprintetappes. Op eigen verzoek mag Matthews daarom vertrekken. "Dit is het juiste moment om te gaan”, zegt Matthews. "Als sprinter voel je dat moment aan. Mitchelton-Scott heeft me met open armen ontvangen, dat is heel speciaal.”

Giro

Matthews reed tussen 2013 en 2016 al voor de Australische formatie, die toen nog Orica-GreenEdge heette. Hij verhuisde daarna naar de Sunweb-ploeg. In zijn 1e jaar bij dat team won de Australiër niet alleen 2 etappes in de Tour de France, maar ook de groene trui. Matthews heeft in totaal 8 etappezeges in de grote rondes op zijn naam staan. Hij rijdt nu niet de Tour, maar later in het jaar wel de Giro d’Italia, nog wel voor Sunweb dus.