Organisatie Gent-Wevelgem in diepe rouw na overlijden Demoitié

Organisatie Gent-Wevelgem in diepe rouw na overlijden Demoitié

admin • 15:59, 28-03-2016 / Laatste Update: 23:20, 12-12-2023

De organisatie van Gent-Wevelgem is "geschokt" door het dodelijk ongeval van Antoine Demoitié gisteren tijdens de Belgische wielerklassieker. In een tweet en een verklaring op de website van de wedstrijd drukken de organisatoren vandaag hun medeleven uit met de naasten van de verongelukte renner.

The organisation of #GWE is shocked about the accident of Antoine Demoitié Thoughts are with his family and friends pic.twitter.com/bBHLf98ZFL

— GentWevelgem (@GentWevelgem) 28 maart 2016

,,De stevige plensbui vlak na de aankomst van de renners in Wevelgem was veelzeggend. Wat een prachtige dag had moeten worden, werd gisteren overschaduwd door het overlijden van renner Antoine Demoitié. Het peloton en de hele wielerfamilie zijn in diepe rouw", klinkt het. ,,Tot hun grote droefenis hebben de organisatie van Gent-Wevelgem en Flanders Classics deze ochtend het nieuws vernomen dat Antoine Demoitié overleden is in het Universitair Ziekenhuis van Lille."

Aanstormend talent

,,Gent-Wevelgem en Flanders Classics willen graag hun medeleven betuigen aan familie, vrienden en ploegmaats van de renner van Wanty-Groupe Gobert. Wat een feest had moeten worden voor renners en fans is uitgedraaid in een dag met een gitzwart randje", gaat het verder. ,,Ouders verliezen een kind, ploegmaats verliezen een vriend, het Belgische wielrennen verliest een aanstormend talent. Het overlijden van Antoine Demoitié is een mokerslag in het gezicht van de hele wielerfamilie. Rust in vrede Antoine."