Van der Poel gaat de komende tijd in een tentje slapen om zich voor te bereiden op het WK
i

AFP

Van der Poel gaat de komende tijd in een tentje slapen om zich voor te bereiden op het WK

Bart van der Wijst • 22:28, 22-08-2019 / Laatste Update: 18:10, 07-01-2024

Mathieu van der Poel is iemand met wie het peloton rekening dient te houden tijdens het WK op de weg in Yorkshire. De Nederlander won dit seizoen de Amstel Gold Race en nog enkele kleinere klassiekertjes. Om zich optimaal voor te bereiden op het WK in Engeland, gaat de komende tijd in een 'hoogtetent' pitten.

"We hadden 2 opties: of een hoogtestage in het buitenland, of een stage in België, waarbij Mathieu 's nachts in een hoogtetent slaapt", verklaarde Van der Poels trainer Kristof De Kegel aan het Nieuwsblad.

Eerdere hoogtestage

In juli van dit jaar vertrok Van der Poel al eens op hoogtestage naar skigebied Livigno in Italië. "Mathieu heeft al zeer veel gereisd, dus wilden we extra belasting vermijden. Bovendien kan je in een hoogtetent de trainingen beter monitoren", aldus De Kegel. "Omdat het WK op zeeniveau is, lijkt het ons beter om ook in België op zeeniveau gerichte en intense trainingen af te werken in plaats van het hooggebergte op te zoeken."

Vorm!

In de zomer focuste Van der Poel zich op het mountainbiken, waar hij de ene na de andere race won. Bij zijn terugkeer op de weg, tijdens de Artic Race of Norway, was hij ook gelijk de beste. In rit 1 sprintte Van der Poel alles en iedereen naar huis.

Op zondag 29 september wordt de wegrace gehouden in Leeds over een heuvelachtig parcours van 284,5 km.