Prutswerk! Van Aert had 2e operatie nodig door fouten in Frans ziekenhuis tijdens 1e operatie
i

EPA

Prutswerk! Van Aert had 2e operatie nodig door fouten in Frans ziekenhuis tijdens 1e operatie

admin • 23:53, 01-08-2019 / Laatste Update: 16:06, 08-01-2024

Wout van Aert hoopt natuurlijk zo snel mogelijk terug te keren in het peloton, maar zijn herstel gaat nog wel even duren. Dat hij in Frankrijk zelfs verkeerd werd geopereerd aan een diepe vleeswond, was even schrikken voor de Belgische renner en heeft zijn herstel ook niet geholpen.

In de individuele tijdrit door Pau kwam de renner van Jumbo-Visma hard ten val. Hij raakte met zijn dijbeen een ijzeren dranghek en liep daarbij een diepe wond op waaraan hij diezelfde dag nog werd geopereerd. Later bleek dat die operatie helemaal niet goed was gedaan!

"In het begin was ik niet bang", vertelt Van Aert in gesprek met Sporza. Dat veranderde echter toen hij de mededeling kreeg dat hij niet op de juiste manier was geopereerd. "Toen was ik toch angstig."De Franse doktoren hebben matig werk geleverd.

Revalideren

Gelukkig kon alles nog hersteld worden en zal Van Aert weer gewoon op zijn topniveau kunnen terugkeren, is de verwachting. "Alles is nu goed opgelost en ik ben op de juiste manier geopereerd", aldus Van Aert. "Op termijn zal ik weer volledige kracht hebben in mijn rechterbeen en dat is het belangrijkste."

Het kan alleen nog wel even duren tot hij weer helemaal fit is. "Mijn pezen en spieren zijn gehecht. Met krukken kan ik een paar stappen zetten, maar daar houdt het een beetje op. Ik heb veel hulp nodig en dat is niet leuk."