Quick-Step leiding klaar met parcours Parijs-Tours: 'Volgend jaar rijden we niet'
i

AFP

Quick-Step leiding klaar met parcours Parijs-Tours: 'Volgend jaar rijden we niet'

admin • 14:30, 08-10-2018 / Laatste Update: 00:21, 05-01-2024

Het nieuwe parcours van Parijs-Tours deed zondag letterlijk en figuurlijk wat stof opwaaien. In de finale van de rit reden ze dit jaar namelijk voor het eerst op 9 niet grindstroken. ''Dit heeft niks te maken met wegwielrennen'', aldus Patrick Lefevere via Twitter tijdens de koers.

''Al winnen we, volgend jaar rijden we niet meer mee'', gaat hij verder. Quick-Step was de afgelopen jaren dominant bij de eendagsklassieker. De afgelopen 3 edities won de Belgische ploeg, maar zondag viste ze naast het net. Niki Terpstra werd 2e na een solo van Kragh Andersen van Sunweb.

Mogelijke aanpassing

De organisatie heeft zich meteen uitgesproken na de vele commentaren. ''Op sommige stukken was het op het randje”, zegt Thierry Gouvenou van de organisatie. “Ik ben tevreden met het koersverloop, maar ben me ook bewust van de rol die de lekke banden gespeeld hebben.”

Gouvenou spreekt zelfs over mogelijke aanpassingen richting volgend jaar. ''Er waren misschien wat te veel grindstroken, dat gaan we bijstellen'', aldus de Fransman tegenover Het Nieuwsblad.

Indeed @josedecauwer @chrisvandegoor this will be the last time that @quickstepteam do this race even if we win. Nothing to do with road cycling

— Patrick Lefevere (@PatLefevere) 7 oktober 2018