Robert Gesink heeft geen pijn meer dankzij andere houding
i

photo: Cor Vos

Robert Gesink heeft geen pijn meer dankzij andere houding

Robert Hüsken • 14:01, 27-03-2018 / Laatste Update: 05:32, 05-01-2024

Een bezoekje aan een Spaanse biomechanicus, gespecialiseerd in de houding van een wielrenner op de fiets, heeft ervoor gezorgd dat Robert Gesink verlost is van knieklachten. 

De 31-jarige klimmer van LottoNL-Jumbo moest vorige week in de Ronde van Catalonië al snel opgeven vanwege pijn aan de knie. Gesink bleek niet helemaal goed op zijn fiets te zitten, vermoedelijk als gevolg van zijn val vorig jaar in de Tour de France waarbij hij een ruggenwervel brak.

,,Het kan zijn dat hij daardoor een iets andere houding is gaan aannemen'', zegt een woordvoerder van LottoNL-Jumbo. ,,Dan gaat het ergens wringen en krijg je klachten. Hij zit nu weer perfect op zijn fiets.''

Gesink kan inmiddels zonder problemen trainen. ,,Drie dagen op rij zonder pijn in mijn knie, langzaam begin ik erop te vertrouwen dat het probleem is opgelost'', schreef hij op Twitter. Het is de bedoeling dat Gesink op 15 april zijn rentree maakt in de Amstel Gold Race. Hij heeft ook de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik op zijn programma staan in de aanloop naar de Ronde van Italië.