Roompot-Charles kan vlucht naar de filistijnen boeken: Boom moet nieuwe ploeg zoeken
i

Cor Vos

Roompot-Charles kan vlucht naar de filistijnen boeken: Boom moet nieuwe ploeg zoeken

admin • 14:37, 04-10-2019 / Laatste Update: 09:29, 08-01-2024

Het doek is gevallen voor wielerploeg Roompot-Charles. Het management is er niet in geslaagd om een nieuwe geldschieter te vinden, zo laat manager Michael Zijlaard weten aan de NOS. Het personeel van de Nederlands-Belgische wielerploeg heeft vrijdagochtend gehoord dat de boel ophoudt te bestaan.

"Er liepen nog wat lijntjes, ik heb nog een staatslot gekocht, maar we moeten realistisch zijn en zeggen: het gaat niet meer lukken", aldus Zijlaard. Op 23 juli maakte hoofdsponsor Roompot Vakanties bekend uit de wielerwereld te stappen. Er werd gezocht naar een nieuwe geldschieter, maar tevergeefs.

Boom en Weening op straat

Door het stoppen van de ploeg komen 11 van de 18 renners op straat te staan. Onder anderen Lars Boom, Pieter Weening en Jan-Willem van Schip hebben nog geen nieuwe ploeg gevonden.

15 oktober het afscheid

Op dinsdag 15 oktober wordt de voorlopig laatste wedstrijd in het shirt van de ploeg gereden. Voorlopig, want mocht er zich in de tussentijd wel een nieuwe hoofdsponsor aandienen dan staat de deur voor 2021 open. ,,Er zijn veel co-sponsoren die weer met ons in zee gaan zodra we een nieuwe hoofdsponsor hebben gevonden.”