Sagan vol ambitie: 'Eneco Tour is mij op het lijf geschreven'
i

Pro Shots

Sagan vol ambitie: 'Eneco Tour is mij op het lijf geschreven'

Martijn Baars • 13:15, 17-09-2016 / Laatste Update: 20:00, 05-01-2024

Peter Sagan komt met veel ambitie naar de Eneco Tour, die maandag in Bolsward begint. Bij zijn eerste optreden ooit in de Nederlands/Belgische rittenkoers kan hij de leiding in de UCI WorldTour heroveren. De Colombiaan Nairo Quintana nam de nummer 1-positie op de wereldranglijst over van de Slowaakse wereldkampioen nadat hij de Vuelta op zijn naam had geschreven.

EK

,,Ik heb de Eneco Tour nog nooit gereden, maar het moet een koers zijn die me op het lijf geschreven is. Met een goede ploeg denk ik dat we mooie resultaten kunnen boeken", liet Sagan op de website van zijn ploeg Tinkoff weten. Zondag rijdt hij overigens eerst nog de wegrace op het EK in het Franse Plumelec. Daarna wordt hij per vliegtuig naar Nederland gebracht.

Sterke ploeg

In de Eneco Tour krijgt hij onder meer steun van de Poolse tijdritspecialist Maciej Bodnar en de Russen Pavel Broett en Nikolai Troesov. Met de Deen Michael Valgren heeft Tinkoff bovendien nog een sterke klassementsman in de ploeg. ,,Met onze ploeg liggen er in elke etappe kansen", meende Sagan, die wel als enige kopman is aangewezen.

Focus bij Sagan

,,We hebben een paar sterke mannen om hem heen. Bodnar heeft kansen in de tijdrit en Valgren zou een rol kunnen spelen in het klassement, afhankelijk hoe de koers verloopt. Maar de focus van de ploeg ligt bij Sagan", liet ploegleider Tristan Hoffman weten.