Sagan in zes jaar 68ste keer tweede

Sagan in zes jaar 68ste keer tweede

admin • 13:45, 11-03-2016 / Laatste Update: 00:59, 06-01-2024

De teleurstelling overheerste donderdag bij wereldkampioen Peter Sagan nadat hij in de Tirreno-Adriatico achter ritwinnaar Zdenek Stybar naar de tweede plaats sprintte. Opnieuw was de Slowaak de eerste verliezer in een wielerwedstrijd. Desondanks blijft de Tinkoff-renner optimistisch.

,,Helaas eindigde ik weer als tweede. Tijdens de ploegentijdrit hebben we goed gepresteerd en vandaag hebben we onze best gedaan'', zei de 26-jarige Slowaak op de website van Tinkoff. ,,De ploeg heeft hard gewerkt en Oscar Gatto trok in de slotfase flink door om het gat (naar Stybar, red.) te dichten.''

Ondanks de inspanningen hield Stybar op de streep een seconde voorsprong over. ,,Ik zette de sprint goed in en het gevoel is goed, dus daar kan ik alleen maar blij mee zijn.'' Vrijdag wacht de derde etappe, een rit over 176 kilometer tussen Castelnuovo val di Cecina en Montalto di Castro.

Tweede plaatsen

Uit cijfers van NU.nl blijkt dat Peter Sagan sinds zijn profdebuut in 2010 al 68 keer tweede is geworden in een UCI-wedstrijd. De 26-jarige renner legde alleen al vanaf 2014 32 keer beslag op de tweede plaats. Dit seizoen was hij behalve donderdag in de Tirreno-Adriatico al tweede in een etappe in de Ronde van San Luis en Omloop Het Nieuwsblad.