Van der Schueren emotioneel: 'Carrière Demoitié moest nog beginnen'
i

AFP

Van der Schueren emotioneel: 'Carrière Demoitié moest nog beginnen'

Bart van der Wijst • 00:07, 29-03-2016 / Laatste Update: 13:39, 12-12-2023

De verslagenheid bij Wanty-Groupe Gobert na de dood van Antoine Demoitié is groot. De renner overleed in de nacht van zondag op maandag aan de gevolgen van de verwondingen na een botsing met een motor. "We moeten dit als groep verwerken, want individueel is dit onmogelijk", zegt manager Hilaire Van der Schueren.

Hilaire Van der Schueren is een gebroken man. De manager van Wanty-Groupe Gobert zag het fatale ongeluk met Antoine Demoitié met zijn eigen ogen gebeuren. ,,Ik stapte uit mijn auto en zei tegen de mecanicien: 'Ik vrees het ergste.' Daarna zag ik hem nog opstaan, maar de motor knalde recht op zijn rug en ging zo over zijn hoofd."

Motorrijder

,,Die motorrijder kan daar niets aan doen. Hij reed misschien wat dicht op de renners, maar dat zijn ook de omstandigheden. Ik geef hem zeker niet de schuld."

Als het over Demoitié gaat, wordt Van der Schueren emotioneel. ,,Zijn carrière moest nog beginnen. Ik heb vaak met hem gesproken over zijn toekomst. Hij had niet de grootste klasse, maar kon zeker koersen van categorie 1 winnen, want hij was ook snel."

WorldTour

,,Hij was ook een vrolijke jongen, was gelukkig dat hij kon fietsen. Hij vroeg ook om wedstrijden op WorldTour-niveau te mogen rijden. In zijn eerste koers, vrijdag in Harelbeke, was hij meteen fantastisch."

,,Vrijdag hebben we aan tafel nog over de koers van zondag gesproken. Hij zei: 'Ik wil de finale rijden.' Maar die finale is er niet gekomen."

Thanks on behalf of the team for your overwhelming love and support.

This Sunday we ride again, we #RideForAntoine pic.twitter.com/sS9ymwe3ru

— Team Wanty-Gobert (@TeamWantyGobert) 28 maart 2016