Vet! Mathieu van der Poel wil naar Vuelta: 'Heb graag nieuwe uitdagingen'
i

BSR

Vet! Mathieu van der Poel wil naar Vuelta: 'Heb graag nieuwe uitdagingen'

Sjors Tanis • 14:28, 03-11-2019 / Laatste Update: 10:38, 07-01-2024

Hij is nog niet eens aan zijn crossseizoen begonnen, de klassiekers op de weg komen er nog aan en in zomer is zijn grote doel de mountainbikewedstrijd op de Olympische Spelen, maar Mathieu van der Poel heeft al weer een nieuw plan voor aankomend jaar: de Vuelta, die start in Nederland. ,,Het is ter sprake gekomen. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik graag nieuwe uitdagingen heb,’’ zegt Van der Poel tegen het AD.

,,Een grote ronde kan de volgende nieuwe uitdaging zijn. Maar de focus ligt eerst op de Olympische Spelen.’’

WK veldrijden en voorjaarsklassiekers

Van der Poel begint vandaag zijn crossseizoen met de Superprestige in Ruddervoorde, zijn grote doel is om in februari opnieuw wereldkampioen veldrijden te worden. Daarna stapt Van der Poel (net zoals dit jaar) over naar de weg. Afgelopen jaar kende hij met winst in onder meer Dwars door Vlaanderen, Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race een uiterst succesvol voorjaar.

In 2019 reed Van der Poel na zijn wegseizoen een serie wereldbekerwedstrijden op de mountainbike, waarbij hij voor het eerst Nino Schurter - 8-voudig wereldkampioen en Olympisch kampioen - wist te kloppen. Aankomend jaar zal er voor Van der Poel ongeveer net zo uitzien, al kan het zijn dat het aantal wegwedstrijden wat wordt opgeschroefd.

Vuelta door Nederland

Na de mountainbikewedstrijd op de Olympische Spelen (27 juli ) wil Van der Poel op 14 augustus dus ook graag in Utrecht aan de start van de Vuelta staan. De eerste 3 etappes van de Ronde van Spanje worden in Nederland verreden. Corendon- Circus, de ploeg van Van der Poel die komt uit op het pro-continentale niveau, moet dan hopen op een wild-card van de Vuelta-organisatie.