Van Vleuten stapt nú al weer op de fiets na 'zwaarste blessure ooit'
i

photo: Cor Vos

Van Vleuten stapt nú al weer op de fiets na 'zwaarste blessure ooit'

admin • 12:33, 16-02-2019 / Laatste Update: 12:14, 08-01-2024

Even een korte tijdlijn. Op 25 september werd Annemiek van Vleuten wereldkampioen tijdrijden, een paar dagen later eindigde ze 7e op 7 minuten van de winnaar tijdens de wegwedstrijd. Opvallender: ze fietste tientallen kilometers met een gebroken knie. Zaterdag 2 maart van dit jaar staat de Omloop Het Nieuwsblad op het programma en daar is Van Vleuten gewoon weer bij.

Een razendsnelle rentree, want het is nogal wat: fietsen met een gebroken knie. De renster zelf noemde het haar 'zwaarste blessure ooit'. "Er is een stuk bot losgegaan. De boel stond wat scheef in mijn knie, dus dat hebben ze rechtgezet. Nu moet ik 4 tot 6 weken met mijn been in een brace zitten", was het recept na de val. "Volgens de dokter kan ik pas over 6 maanden mijn 1e wedstrijd rijden."

Dat valt dus allemaal wat beter uit dan verwacht. Op 2 maart, 5 maanden nadat ze het WK in een rolstoel verliet, stapt ze alweer op de fiets. In Rio ging Van Vleuten ook hard onderuit, "maar deze blessure was voor mij nog zwaarder dan die van Rio. Het was mijn zwaarste blessure ooit. Deze had meer impact", aldus Van Vleuten.