Vormcrisis Greipel heeft te maken met doodzieke moeder
i

BELGA

Vormcrisis Greipel heeft te maken met doodzieke moeder

admin • 12:34, 04-09-2017 / Laatste Update: 00:22, 08-01-2024

André Greipel heeft al bijna 4 maanden geen koers meer gewonnen. Een etappe in de Giro d'Italia was zijn laatste overwinning. 'De Gorilla' kampt met een vormcrisis en volgens de manager van zijn ploeg Lotto-Soudal, Marc Sergeant' ligt de oorzaak bij de moeder van Greipel, die aan ALS leidt.

Het gaat heel slecht met haar en dat heeft veel invloed op de prestaties van haar zoon, meldt het Nieuwsblad. Mama Greipel is door haar ziekte veranderd van een flinke dame, naar een iel vrouwtje van nog maar 50 kilo in een rolstoel. André probeert haar zo veel mogelijk te zien, maar het feit dat ze 600 kilometer van elkaar weg wonen helpt niet.

"Ik koers voor haar. Als ze mij ziet winnen, vergeet ze haar misère een beetje", zegt Greipel. Helaas gebeurt dat niet zo veel. Sergeant: "Onbewust is hij bang. 'Als ik val, wie gaat dan voor mijn moeder zorgen?', vraagt hij zich af. Zaterdag zat hij ideaal in de finale, maar plots verloor hij een lading plaatsen en liet hij zich wegdrukken. Een sprinter moet in de sprint zijn verstand op nul kunnen zetten en dat lukt nu niet. Een zege zou hem kunnen bevrijden. Hij jaagt die echt na, voor zijn mama, maar ook voor het team."