Worst wint onder Diegems kunstlicht en maakt Nederlands podium compleet
i

BELGA

Worst wint onder Diegems kunstlicht en maakt Nederlands podium compleet

admin • 20:03, 29-12-2019 / Laatste Update: 00:04, 05-01-2024

De Superprestige-wedstrijd in het Belgische Diegem is bij de vrouwen op een Nederlands feestje uitgedraaid. Ceylin del Carmen Alvarado had de zege voor het grijpen, maar moest na de laatste trappenpassage toch haar meerdere erkennen in Annemarie Worst. Yara Kastelijn maakte het Nederlandse feest compleet.

De wedstrijd werd onder kunstlicht verreden. Al vroeg in de wedstrijd reden Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado, Yara Kastelijn, Shirin van Anrooij en Inge van der Heijden weg van de rest. Bij het luiden van de bel waren er nog 3 over: Alvarado, Worst en Kastelijn.

Nederlands podium

Alvarado leek heel even te profiteren van een foutje van Kastelijn, maar samen met Worst slaagde Kastelijn erin om terug te keren bij de Rotterdamse. Alvarado stond haar koppositie niet meer af en begon als leidster aan de laatste passage van de trappen, waarna er nog maar 200 meter te rijden was. Worst klikte eerder in de pedalen en was in een sprint net iets sneller dan Alvarado.

Algemeen klassement

In het klassement bouwt Alvarado haar voorsprong op Kastelijn verder uit. Worst klimt van de 5e naar de 3e plaats. De Superprestige kent nog 2 wedstrijden. Op 9 februari (Merksplas) en 15 februari (Middelkerke) worden de laatste veldritten verreden.