Yes! Dylan Groenewegen pakt touretappe met machtige sprint
i

ANP

Yes! Dylan Groenewegen pakt touretappe met machtige sprint

admin • 19:44, 12-07-2019 / Laatste Update: 17:26, 05-01-2024

Dylan Groenewegen heeft de 7e etappe in de Tour de France gewonnen. In een heerlijke sprint liet hij alle topsprinters kansloos. Hiermee bewees Groenewegen helemaal terug te zijn na zijn val in de 1e etappe.

Na Mike Teunissen en de gewonnen ploegentijdrit van Jumbo-Visma pakt Groenewegen de 3e Nederlandse overwinning in 7 ritten. Voor de Amsterdammer is het (de ploegenrit niet meegerekend) de 4e gewonnen touretappe uit zijn carrière.

Vlak en saai

De grotendeels vlakke rit liep zoals verwacht uit in een sprint. Groenewegen maakte in de laatste kilometers gebruik van fantastisch kopwerk van teamgenoten als Wout van Aert en Amund Grøndahl Jansen.

Kilometers

Het beeld van deze etappe hebben we vaker gezien. Het grootste deel van de rit (bijna 200 kilometer) mochten Stéphane Rossetto en Yoann Offredo als vluchters de weg verkennen. Buiten de extra tv-tijd hadden ze er weinig aan, want het peloton, gecontroleerd door Jumbo-Visma, Deceuninck-QuickStep, en Lotto-Soudal, reed het gat uiteindelijk in een gecontroleerd tempo dicht.

Dylan?

Zo bleek het venijn van de langste tourrit van het jaar (230 kilometer) weer in de laatste 15 kilometer te zitten. Met een perfecte sprintersaankomst was het voor de mannen van Jumbo-Visma duidelijk: Dylan Groenewegen moest een perfecte lancering krijgen. Dat gebeurde uiteindelijk door fantastisch werk van zijn ploeggenoten, die kilometers lang op kop de sprint voorbereidden.