Sagan zet na Amstel Gold Race punt achter klassiek voorjaar: ‘LBL is geen koers voor mij’

14 april 2018

ANP
Sagan start niet in Dwars door Vlaanderen

Peter Sagan behoort zondag tot de kanshebbers bij de Amstel Gold Race. De winnaar van Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix sprak zaterdag dan ook cryptisch over zijn kansen tijdens een persconferentie: "We zullen wel zien."


"Ik weet niet of ik voldoende ben hersteld van zondag. Ik heb maandag en dinsdag niets gedaan. Dat was belangrijk voor mijn hoofd en voor mijn lijf. Woensdag en donderdag heb ik weer getraind. Of ik de Amstel kan winnen? Dat weet ik niet en daar denk ik niet over na. Het is beter zo."

Roubaix
Zeker is dat zijn hart er niet sneller van gaat kloppen. “Ik voel meer voor de Ronde van Vlaanderen en Roubaix, dan voor de Amstel, de Waalse Pijl of Luik-Bastenaken-Luik. Er is maar één koers zoals Roubaix.”

LBL
De Amstel Gold Race is dan ook zeker geen opstap naar Luik-Bastenaken-Luik. Luik is geen koers voor hem, zegt Sagan. Ondanks dat hij ooit een Tour-etappe won die in Luik was begonnen. “Een rit in de Tour en een klassieker zoals Luik-Bastenaken-Luik, dat is gewoon niet te vergelijken. Een kasseienrit in de Tour is ook geen Parijs-Roubaix. Ik heb Luik nog nooit gereden. Misschien dat ik het ooit een keer probeer. Maar het zal zeker niet dit jaar zijn.”