Sprinters weer aan zet in Tour

25 juli 2014

Sprinters weer aan zet in Tour

MAUBOURGUET  - Na 3 dagen strijden om op tijd binnen te zijn, kunnen de sprinters in de Tour de France zich vrijdag weer van voren laten zien. 

Het tourpeloton laat de Pyreneeën achter zich en gaat in de 19e etappe van Maubourguet naar Bergerac. Daar wacht na 208,5 kilometer de eindstreep van de rit die nagenoeg vlak is en waarschijnlijk een prooi wordt voor de sprinters.

Mogelijk kan Peter Sagan eindelijk een etappe winnen. De Slowaak is na donderdag verzekerd van de winst van het puntenklassement, mits hij de Tour uitrijdt, maar heeft nog geen rit gewonnen. Op zo'n 13 kilometer voor de streep ligt de enige serieuze beklimming van de dag (4e categorie). Mogelijk kan Sagan daar de topsprinters zoals Marcel Kittel van zich afschudden. De Pool Rafal Majka weet al dat hij het bergklassement wint, mocht hij zondag de finish in Parijs halen.

Vincenzo Nibali gaat weer gehuld in het geel. De Italiaan won donderdag de etappe naar Hautacam, alweer zijn vierde ritzege in deze Tour. Hij verstevigde daarmee zijn leidende positie en heeft inmiddels meer dan 7 minuten voorsprong op de Fransman Thibaut Pinot, die tweede staat.