Tour-organisatie en Franse krant komen tot fijne conclusie na onderzoek: Tour kan 4 weken later

7 april 2020

EPA

De Tour werkt aan een scenario met start op zaterdag 25 juli en finish op zondag 16 augustus. Dat blijkt uit onderzoek van de Franse krant Le Parisien.


Het is onder voorbehoud, met veel haken en ogen, want zolang de coronacrisis niet onder controle is, wordt er niet gekoerst. Maar er ligt dus een concreet plan om de Tour een kleine maand uit te stellen. Bij Le Parisien ontdekten ze dat organisator ASO alle start- en aankomststeden heeft gevraagd of het mogelijk is om de koers in hun gebied met 4 weken op te schuiven. De krant deed dezelfde oefening en de conclusie is dat ‘iedereen zich soepel wil opstellen’.

1 voorwaarde
Enige voorwaarde is dat het een Tour mét publiek wordt. Niemand wil een Ronde van Frankrijk achter gesloten deuren, zoals de Franse minister van Sport Roxana Maracineanu vorige week opperde. Logisch vanuit het standpunt van de steden: zij betalen een redelijk bedrag voor de passage van de Tour (80.000 euro voor een start, 120.000 euro voor een finish) en ze kunnen die investering alleen terugverdienen via de toeristen en wielerliefhebbers.