Trentin komt met ideetje: de Giro, Vuelta én Tour dit jaar als 1 grote ronde

24 maart 2020

BELGA

Het lijkt dit jaar onmogelijk om nog de 3 grote wielerrondes te houden. Daarom komt Matteo Trentin met een best aardig idee - mochten de omstandigheden het toelaten. De wielrenner wil dit jaar de 3 grote rondes samenvoegen tot 1 grote etappekoers.


Beginnen in Rome en dan via Madrid naar Parijs. Dat is het plan van de Europees kampioen op de weg van 2018. De Giro d'Italia is al uitgesteld door het coronavirus.

Het uitgewerkte idee
"Al de beste renners aan de start en een geweldige manier om iedereen te verenigen in een wielerkoers na deze vreselijke tijd", schrijft Trentin op Twitter. De 30-jarige Italiaan, die rijdt voor de CCC-ploeg, heeft zijn idee al verder vorm gegeven.

De etappekoers moet uit 21 ritten bestaan: 7 in Italië, 7 in Spanje en 7 in Frankrijk. Tussendoor krijgen de renners in het plan van Trentin 2 rustdagen. "En het belangrijkste: het is eenmalig, om allemaal opnieuw te beginnen. In 2021 doen we het weer zoals gebruikelijk."

Oorspronkelijke startdata
De Ronde van Italië zou begin mei starten in Boedapest, maar is tot nader order uitgesteld. De Tour de France, die op 27 juni in Nice moet beginnen, staat nog wel op de kalender. De Ronde van Spanje is half augustus, vlak na de Olympische Spelen die vermoedelijk worden uitgesteld.