🎥 | Verschrikkelijke cross gaat naar Van der Poel na mooi gevecht

22 december 2019

BSR

Mathieu van der Poel en Toon Aerts waren zondag plaaggeesten voor elkaar in de walgelijke Citadelcross. De wereldkampioen en de beste van België waren nauwelijks herkenbaar door de hoeveelheid modder, de Nederlander won na een valpartij van Aerts in de laatste ronde.


De cross in Namen werd in hemeltergende omstandigheden gehouden. Het parcours is al niet gemakkelijk, maar door de zware reden was er nauwelijks meer een stukje harde grond over op de meeste plekken. Van der Poel moest vanaf de 3e startrij beginnen en reed ook nog lek. Daardoor moest hij een gat dichten naar Aerts.

3e Museketier valt uit
Dat lukte uiteindelijk, terwijl Eli Iserbyt compleet onderkoeld de koers verliet. Met nog iets meer dan 3 ronden te gaan ging Aerts keihard op zijn muil in de nietsontzienende modder. Hij gaf echter niet op en nam de kop van de wedstrijd over van Van der Poel, die net zo hard worstelde als de rest van het veld.

Strijd
Het gevecht tussen Aerts en VdP was prachtig. Toen laatstgenoemde voor de 2e keer lek reed met nog 3 ronden te gaan, leek het erop dat de Belg naar de winst reed. Mathieu dichtte echter het gat op zijn Mathieus. In de laatste ronde zorgde Aerts voor de beslissing door onderuit te gaan, waarna Van der Poel (met snotkegel aan de neus) de armen om hoog stak.

Vorige week verloor Van der Poel voor het eerst in 36 ritten weer eens, toen ook al van Aerts.