Trainer van Jeffrey Herlings gaat Mont Ventoux beklimmen… achterstevoren

8 januari 2019

ANP

De Belg Joël Smets (rechts op de foto) staat voor een bijzondere uitdaging. Hij gaat de Franse berg de Mont Ventoux beklimmen. Dit is op zich knap, maar is het dan ook echt super bijzonder? Nou, wat als we je vertellen dat de 5-voudig wereldkampioen motorcross en trainer van Jeffrey Herlings dat ACHTERSTEVOREN op zijn fiets gaat doen?


"Ik word dit jaar 50 en dan doet een mens al eens zotte dingen", vertelt de 50-jarige Smets, die het kunstje in 2006 ook al eens flikte, aan Sporza. "Mijn zadel zal omgekeerd op mijn stuurpen gemonteerd staan. En op de plek waar het zadel normaal staat, zal ik 2 spiegels monteren. Dat doen we omdat ik moeilijk achterom kan kijken op zo’n fiets." Goh...

Recordpoging?
Smets gaat de berg op samen met zijn vriend Marc Herremans. Die neemt voor het gemak een handbike. Is ook niet zo zwaar, gelukkig... De 2 hopen met hun actie geld in te zamelen voor To Walk Again.

Het is dus niet de eerste keer dat Smets de berg achterstevoren op gaat. Gaat hij voor een record?"In 2006 hebben we er 3 uren overgedaan, ik veronderstel dat we zoveel jaar later niet sneller zullen klimmen."