Wielrenner gaat compleet uit z’n wafel na valpartij door publiek (video)

25 september 2017

Het WK wielrennen in Bergen stond bol van de valpartijen. Zowel bij de elite als bij de mannen gingen ze zondag regelmatig tegen de vlakte. Bijna altijd door eigen schuld, maar minimaal 1 keer niet. Toen was een oranje jasje de boosdoener. Iets waar de Oostenrijker Marco Haller meteen een dader voor zocht.


Haller was namelijk de eerste die tegen de vlakte ging, om vervolgens allemaal Belgen over zich heen te krijgen. Nog voordat hij zijn fiets opraapte riep hij iets in de trant van: "Who the fuck puts the fucking jacket there!?" Door de val raakte een flink aantal renners kansloos voor de wereldtitel.

"Het spijt me, maar mij treft weinig schuld", zei Haller na afloop volgens het Nieuwsblad. "Ik zat in het wiel van Alexander Kristoff aan de rechterkant van de weg. Toen Tony Martin wilde inschuiven, week ik een beetje uit naar rechts. Maar er was zeker nog genoeg plaats tussen mijn fiets en de nadarhekken. Een seconde later lag ik op de grond. Mijn kader was gebroken."

Wie!?
Al snel kreeg Haller het oranje jasje in de smiezen en vroeg dan ook (vrij direct) van wie de fuck dat ding was. "Toen ik bekomen was van mijn val, pakte ik de jas en vroeg aan de supporters van wie hij was. Wat denk je? Uiteraard gaf niemand het toe. Typisch."