36-jarige Postma pakt de leiding bij WK zeilen, Bouwmeester op 2

epa

Brian Vesseur • 20:40, 03-08-2018 / Laatste Update: 10:07, 08-01-2024

Hoppa! Pieter Jan Postma staan aan de leiding bij het WK zeilen in de Finn-klasse. Vrijdag won de 36-jarige zeiler een race in Denemarken en 2 keer eindigde hij als derde.

Postma heeft na 4 races een voorsprong van 5 punten op de Canadees Tom Ramshaw en Kroaat Josip Olujic. ,,Ik moest goed starten en dat ging super", blikte hij terug. ,,Dit was maar 1 dag, ik moet nu blijven presteren." Nicholas Heiner eindigde als zevende, vijfde en derde en klom naar de zesde plaats in het klassement van de Finn-klasse.

Bouwmeester

Marit Bouwmeester startte haar WK met een tweede en derde plaats in de Laser Radial. Ze staat derde in het klassement, op slechts 2 punten van de Griekse Vasileia Karachaliou en Amerikaanse Paige Railey. ,,Het was een goede dag om mee te beginnen", concludeerde de olympisch kampioen. Maxime Jonker won een race en werd achtste. Zij vindt zich terug op de zesde positie van de voorlopige ranglijst.

Afrodite Zegers en Anneloes van Veen zakten in de klasse 470 van de vierde naar de achtste plaats.