Bouwmeester verprutst goede WK-start en zakt weg in klassement
i

Foto: SCS/Soenar Chamid

Bouwmeester verprutst goede WK-start en zakt weg in klassement

admin • 21:37, 04-08-2018 / Laatste Update: 13:28, 07-01-2024

Marit Bouwmeester heeft haar goede start op de WK voor de kust van Aarhus geen vervolg kunnen geven. De 30-jarige Friezin, die momenteel alle titels in de Laser Radial op zak heeft, eindigde in de 3e en 4e race respectievelijk als 11e en 28ste, voorlopig haar zogenoemde 'schrapresultaat'.

In het klassement zakte Bouwmeester daardoor naar de 6e plek.

Goed begin

De regerend olympisch, Europees en wereldkampioene was vrijdag begonnen met een 3e en 2e plaats. Bouwmeester staat nu in het klassement op 16 punten, 8 meer dan de Amerikaanse leidster Paige Railey. Maxime Jonker neemt met 13 punten de 4e plek in. Daphne van der Vaart klom dankzij een sterke 2e dag (3e en 1e) naar plek 10 in het klassement met 25 punten.

'Moeilijke dag'

,,Het was een moeilijke dag'', zei Bouwmeester, die moeite had met de straffe en aflandige wind. ,,We hadden het net wat vaker fout dan dat we gewend zijn, dus we gaan met de koppen bij elkaar en dan heb ik er vertrouwen in dat we met een goede oplossing kunnen komen.''

Heren

In de Finn-klasse raakte Pieter-Jan Postma de leiding kwijt. Hij zakte van 1 naar 8 in het klassement door als 19e en 6e te finishen. Nicholas Heiner eindigde als 9e en 1e, waardoor hij opschoof naar de 3e plaats.