Eindelijk! Ook de laatste boot van de Volvo Ocean Race gefinisht
i

AFP

Eindelijk! Ook de laatste boot van de Volvo Ocean Race gefinisht

admin • 13:50, 08-04-2018 / Laatste Update: 22:40, 12-12-2023

Ook de Spanjaarden zijn zondagmorgen binnengekomen in de 7e etappe van de Volvo Ocean Race. En daarmee zijn ze de laatste boot die gefinisht is in het Braziliaanse Itajaí. Ze werden uiteindelijk 5e.

De zeilboot had onderweg erg veel problemen. Bijvoorbeeld met de mast. Ze moesten zelfs stoppen om onderdelen van de boot te repareren. En daardoor zijn ze nu niet langer de leider in het klassement.

Loodzwaar

Deze etappe van de Volvo Ocean Race wordt door velen als loodzwaar gezien.

De volgende etappe, de 8e alweer, gaat naar Newport in de Verenigde Staten. De Volvo Ocean Race eindigt over ongeveer 3 maanden in onze eigen wateren, in Den Haag.

Overboord geslagen

Het Nederlandse Team Brunel van schipper Bouwe Bekking won dinsdag de etappe en staat nu 3e in het klassement. "We zijn extreem trots op deze overwinning. Maar John Fisher is geen moment uit onze gedachten geweest", twitterde het Nederlandse zeilteam.

De Brit Fisher, lid van Team Sun Hung Kai/Scallywag, sloeg overboord in de Zuidelijke Oceaan na een klap van een onderdeel van de boot. Na een zoektocht van 7 uur door de bemanning van Scallywag, werd Fisher opgegeven.