Wat een pech! Zeilster Marit Bouwmeester verliest koppositie door valse start
i

Foto: SCS/Soenar Chamid

Wat een pech! Zeilster Marit Bouwmeester verliest koppositie door valse start

admin • 21:53, 05-04-2018 / Laatste Update: 06:57, 08-01-2024

Op haar 4e dag bij de zeilwedstrijd Prinses Sofia Cup in Palma de Mallorca, de hoofdplaats van het eiland Majorca, is olympisch kampioene Marit Bouwmeester de fout in gegaan. Ze is daardoor ook meteen haar koppositie kwijt. Helaas!

Ze werd donderdag gediskwalificeerd door een valse start. In het algemeen klassement zakte de 3-voudig wereldkampioene naar de 2e plek. Ook nog een mooie score. Maar ze moet nog wel 8 punten pakken om de nieuwe koploper, de Deense Anne-Marie Rindom in te halen.

Meer risico nemen

Haar coach Roelof Bouwmeester tilt het allemaal niet zo zwaar. En dan denk je misschien: huh, wat een toeval, nog een Bouwmeester!? De coach van marit is ook meteen haar broer. "We zijn een aantal nieuwe dingen aan het proberen, waaronder wat experimenten bij de start. Dan nemen we op sommige vlakken wat meer risico."

Goede fout

"Een foutje zo nu en dan hoort er dan bij als onderdeel van het ontwikkelingsproces", zegt Roelof. "k zou deze valse start in de categorie 'goede fouten' willen indelen."

Koppositie

Woensdag nam Marit Bouwmeester op haar 3e dag van de Prinses Sofia Cup de leiding in de Laser Radial. Ze won de 1e race en daardoor stond ze bovenaan in het klassement met 15 punten, op de voet gevolgd door de Deense Anne-Marie Rindom met 18 punten. Zij heeft nu dus de koppositie van Marit ingenomen.