Zwemkampioene Inge de Bruijn kreeg pistool in handen voor een film: ‘Is hij leeg?’

10 november 2022

ANP

De 4-voudig olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn spetterde vroeger in het water, en binnenkort op het witte doek! De 49-jarige Barendrechtse krijgt een rol in een Amerikaanse film, Out for Vengeance. Ze speelt daarin een politieagente.


Nadat ze werd benaderd door casting director Varol Persemay kon De Bruijn het niet geloven. "Ik dacht: Ja hoor, dat zal allemaal wel, wie zit er nou op mij te wachten?", zegt ze tegen Privé. "Daarbij heb ik nog nooit zoiets gedaan. Op televisie presenteer ik een lifestyle-programma, maar dit is heel wat anders."

De opnames heeft ze al achter de rug en die maakten haar een tikje nerveus. Niet vanwege plankenkoorts, wel omdat ze een echt pistool in handen kreeg.

Pistool
"Ik moest meteen aan Alec Baldwin denken, de Amerikaanse acteur die op de set van de film Rust de cameravrouw doodschoot", legt ze uit. "Ik heb wel een paar keer gevraagd: Is hij leeg, is hij leeg?"

Andere Nederlanders
De Bruijn is niet de enige Nederlander die aan de film meewerkt. We zien in de aankondiging dat er ook rollen zijn voor Kim Feenstra, Dorien Rose Duinker (de vriendin van Willem Engel), Fajah Lourens en Ron Smoorenburg.