Amateurspits ineens spiritueel: 'Na het uitgaan het gevoel alsof ik in een andere dimensie zat'
i

Fox Sports

Amateurspits ineens spiritueel: 'Na het uitgaan het gevoel alsof ik in een andere dimensie zat'

Martijn Baars • 21:22, 22-09-2016 / Laatste Update: 22:20, 08-01-2024

Veel voetballiefhebbers zullen de naam Dennis Kaars donderdagavond pas voor het eerst horen. De spits van amateurclub ASV De Dijk speelt in de eerste ronde van de KNVB-beker tegen Vitesse. De Kaars van nu is een hele andere dan die van 7 maanden geleden. Hij ontdekte uit het niets spiritualiteit, dronk geen druppel alcohol meer en ging mediteren.

Volhouden

Kaars is al 28, maar een doelpuntenmachine in het amateurvoetbal. Donderdag hoopt hij te stunten tegen eredivisionist Vitesse. Maar voetbal is niet meer het allerbelangrijkst. Ruim een half jaar geleden ging bij hem de knop om. ,,Hij deed alles wat God verboden had. We dachten dat hij het niet langer dan 2 weken vol zou houden. Maar nu zijn we 7 maanden verder", zegt zijn trainer bij De Dijk, Olaf Lindenbergh.

God, Allah, Buddha

,,Voor mij is het meer spiritualiteit dan religie", zegt Kaars in gesprek met Fox Sports. ,,Ik heb het gevoel dat alles op een hoger niveau met elkaar verbonden is. God, Allah, Buddha, ze hebben volgens mij allemaal ongeveer dezelfde boodschap: 'In vrede met elkaar leven."

Pilletje teveel geslikt?

Waar ontstond dat gevoel van spiritualiteit dan? Uit een boek? ,,Soms had ik na het uitgaan het gevoel alsof ik in een andere dimensie zat. Het is moeilijk om het precies onder woorden te brengen, maar het is een gevoel. Ik kan me voorstellen dat mensen denken dat ik een pilletje teveel heb geslikt."

Dennis Kaars, spirituele goaltjesdief van @DijkDeASV. #dijvit https://t.co/DWlFwDIegY https://t.co/148tXrhyu2

— FOX Sports (@FOXSportsnl) September 22, 2016