Britse amateurs woest op FA: degradatie als kleedkamer niet wordt vergroot
i

ANP

Britse amateurs woest op FA: degradatie als kleedkamer niet wordt vergroot

admin • 10:00, 01-11-2018 / Laatste Update: 21:11, 13-12-2023

Britse amateurploegen zijn woedend op de Engelse voetbalbond. De bond wil dat de kleedkamers groter worden, maar dat is volgens de clubs niet zomaar te regelen. Op 31 maart 2019 moeten de plannen bij clubs klaarliggen om de kleedkamers minimaal 18 vierkante meter te maken, anders volgt degradatie.

Een bizar verhaal natuurlijk, maar de FA vindt dat ze een punt hebben. De bond schreef naar verschillende voetbalclubs een brief met de informatie. Waar het minimum eerst op 12 vierkante meter lag, wordt die per april dus 6 vierkante meter verhoogd.

Waarom?

Goede vraag. De bond wil een meer professionele uitstraling, ook op de amateurvelden. ''De aanpassing is gemaakt om het mogelijk te maken dat teams groter kunnen worden, dat er meer medische hulp kan plaatsvinden en het zal een betere omgeving voor spelers zijn'', aldus de FA tegenover de BBC.

Larkhall Athletic, een ploeg op het 5e niveau in Engeland, vindt de nieuwe regel belachelijk. Frome Town FC van het 4e niveau zegt dat het planning technisch niet te halen valt. ''Je hebt al 5 maanden nodig om de juiste architect te vinden.''

Ook de voorzitter van Worthing FC heeft zich laten horen. ''Ik kan de FA zo 10 dingen noemen waar ze zich beter mee bezig kunnen houden dan dit'', aldus de voorzitter Pete Stone. ''Probeer eens te snappen hoe het leven echt is, op en naast het veld.''

Tekst loopt door onder Tweet

As the Chairman of @WorthingFC I can give the FA a list of 10 critical items to focus on. The size of dressing rooms would be nowhere near that top list. Try engaging with clubs, try understanding what life is really like on and off the pitch. Get real please.

— Pete Stone (@peteski35) 31 oktober 2018

FA

De FA heeft daar natuurlijk weer op gereageerd. De bond geeft aan dat de aanpassing al in 2014 is gecommuniceerd en dat 70% van de verbouwing via subsidies is terug te winnen. Toch blijven de clubs het belachelijk vinden dat je zou kunnen degraderen, vanwege de oppervlakte van je kleedkamer.