De Treffers onderuit bij kampioen AFC

21:24, 07-09-2014 / Laatste Update: 10:13, 13-12-2023

AMSTERDAM - Doelman Niels Kornelis ging in de slotfase nog mee naar voren om de eerste nederlaag van De Treffers in de topklasse te voorkomen. Zijn volley was daarbij spectaculair, maar vloog rakelings naast het doel. Kampioen AFC hield de nipte 2-1 voorsprong tegen de Groesbekenaren uiteindelijk toch tot het slotsignaal vast.

AFC kwam halverwege de 1e helft op voorsprong. Na een steekbal van Daan Sutorius scoorde Jonathan Richard: 1-0.

Jos Peltzer liet in die fase een opgelegde kans liggen om De Treffers op gelijke hoogte te brengen. Ook in de tweede helft had de Groesbeekse formatie het meeste balbezit, zonder echt gevaarlijk te worden. Een kwartier voor tijd scoorde AFC wel via Pepijn Veerman.

Hij bracht daarna direct verdediger Jasper Zuidwijk, om voorin als stormram te fungeren. Dat leverde een aantal hachelijke momenten voor het Amsterdamse doel op. Maar verder dan een aansluitingstreffer in de 84e minuut van de eveneens ingevallen Stefan de Jong kwam De Treffers niet.