📸 | Engels amateurteam heeft de meest gestoorde aanloop naar een wedstrijd ooit
i

Instagram: Jersey Bulls

📸 | Engels amateurteam heeft de meest gestoorde aanloop naar een wedstrijd ooit

Bart van der Wijst • 20:23, 30-12-2019 / Laatste Update: 19:22, 04-01-2024

Jersey Bulls FC, uitkomend in de absolute kelderklasse van het Engelse amateurvoetbal, heeft afgelopen weekend een gestoorde aanloop gehad naar hun wedstrijd tegen Farnham Town. De pot werd al met een uurtje verzet en nog moesten de spelers van Jersey Bulls vanuit de bus naar het veld sprinten om op tijd te zijn voor het 1e fluitsignaal.

De chaos begon allemaal nadat de vlucht van de Jersey Bulls met 2 uur vertraagd was. Waren ze gezellig met z'n allen op vakantie dan? Nee, dat waren ze niet! Voetbalclub Jersey Bulls komt uit Saint Helier gelegen op het Kanaaleiland Jersey. Dat ligt tegen Frankrijk aan en daarom moet de ploeg bij uitwedstrijden het vliegtuig in om de oversteek te maken. Helemaal lekker ging dat afgelopen zaterdag niet.

Nog meer ellende

Eenmaal aangekomen op het vaste land in Engeland, was het een race tegen de klok om op tijd aan te komen in Farnham. De wedstrijd zou eigenlijk om 12.30u Engelse tijd gespeeld worden. Dat haalde Jersey Bulls niet. De scheidsrechter was vanwege de kerstdagen waarschijnlijk nog in een goede bui en besloot een uurtje later af te trappen.

Maar de rit van het vliegveld naar Farnham was een grote ramp. Er was een flinke verkeerschaos waardoor Jersey Bulls pas tegen 13.30u bij het sportpark zou arriveren. Dus moest de ploeg omkleden in de bus. Die bus kon niet zo makkelijk de accommodatie van Farnham Town bereiken, dus rende de ploeg vanuit de bus richting het veld. Daar kwamen ze net op tijd het veld op en moesten ze zonder warming-up aan de wedstrijd beginnen...

The @jersey_bulls team sprint down the road and across the car park...kick off only an hour late here pic.twitter.com/oxSF748aoo

— Stuart Fuller (@theballisround) December 28, 2019

Winst!

Alle ingrediënten voor een dikke nederlaag waren aanwezig zou je zeggen, maar dat gebeurde niet. Jersey Bulls versloeg Farnham Town met 2-0 door doelpunten van Karl Hinds en Harry Cardwell en won voor de 20e keer dit seizoen. "De jongens waren geweldig", vertelde directeur Ian Horswell tegenover de BBC. "Ze renden letterlijk vanuit de bus de hoofdweg van Farnham op, een steegje in en zo het veld op."

De Bulls staan met 60 punten uit 20 wedstrijden dik aan kop in de Combined Counties Football League, het 9e niveau van Engeland. Het gat met de nummer 2 is 27 punten. Alleen hebben meerdere teams nog een wedstrijd te goed.

 

 

20 from 20 going into 2020! ⚪️🔴 #BackTheBulls

Een bericht gedeeld door Jersey Bulls FC (@jerseybullsfc) op

Krankzinnig aantal wedstrijden 

Veel van de spelers spelen ook nog wedstrijden in de competitie op Jersey zelf. Directeur Horswell denkt dat ook niet dat zijn ploeg deze reeks kan volhouden. "Het is maar de vraag hoe de vele wedstrijden invloed gaan hebben op de jongens in januari, februari, maart en april van volgend jaar."