Geslaagde seizoensouverture van De Treffers

20:48, 24-08-2014 / Laatste Update: 10:00, 13-12-2023

HAAKSBERGEN - De Treffers heeft de openingswedstrijd in de topklasse op bezoek bij HSC’21 met 0-1 gewonnen. De laatste overwinning van de Groesbeekse ploeg dateert van 23 maart van dit jaar toen Juliana’31 in Malden met 0-5 werd verslagen.

Matchwinnaar in Haaksbergen was Santiago Palacios. De Mexicaan benutte een kwartier voor tijd een strafschop nadat hij zelf door HSC-verdediger Freek Grondman tegen het gras was getrokken. De Treffers had voor rust al een licht overwicht, maar creëerde toen nog weinig kansen. De beste mogelijkheid was voor de thuisclub. Na een counter schoot Erwin Nieuwboer via de Groesbeekse doelman Niels Kornelis over.

Na rust kwam De Treffers vaker dreigend voor het Twentse doel. In de slotfase ontsnapte de Groesbeekse ploeg nog wel aan de gelijkmaker. Een inzet van Arjan Goorman (ex-Achilles’29) werd met kunst- en vliegwerk voor de lijn weggehaald, waarna Remy Raterink de rebound vanuit kansrijke positie naast schoot.