Massale vechtpartij na amateurwedstrijd in Montfoort

Massale vechtpartij na amateurwedstrijd in Montfoort

admin • 21:39, 27-02-2016 / Laatste Update: 15:23, 12-12-2023

In Montfoort is zaterdagmiddag vlak na afloop van een voetbalwedstrijd in de Eerste Klasse A een vechtpartij uitgebroken. De spelers van FC Breukelen en Montfoort gingen met elkaar op de vuist. Ook het publiek stormde het veld op.

Tijdens de wedstrijd waren de gemoederen al behoorlijk verhit doordat een speler van Breukelen een forse duw gaf aan een tegenstander. Na het fluitsignaal ging een van de zwaar geïrriteerde spelers verhaal halen bij de tegenstanders. Daarop barstte de bom en stormde ook het publiek het veld op.

Karatetrap

De regionale zender RTV Utrecht deed in de radio-uitzending live verslag van de knokpartij.  ,,Het publiek komt het veld op. Vervolgens krijgen we een karatetrap en komt er nog meer publiek het veld op. Er gaan spelers met elkaar op de vuist en delen rake klappen uit. Het was veel duwen en trekken," aldus de sportverslaggever in de uitzending.

De vechtpartij duurde enkele minuten. Daarna keerde de rust weer terug. De voetbalwedstrijd eindige in 1-1. Het is nog niet bekend wat de gevolgen zullen zijn voor de betrokken partijen.