Penningmeester rooft supporterskas amateurclub leeg en verpest jubileum
i

ANP

Penningmeester rooft supporterskas amateurclub leeg en verpest jubileum

admin • 10:00, 09-10-2018 / Laatste Update: 19:42, 04-01-2024

De supportersvereniging van GVA Doornenburg zit even krap bij kas nadat de penningmeester zo'n 20.000 euro in eigen zak heeft gestoken. De beste man is inmiddels uit de vereniging gezet en er is een terugbetalingsregeling getroffen. Door de roof moest het 50-jarig jubileumfeest worden afgeblazen.

Na 30 jaar trouwe dienst naast penningmeester als jeugdleider, jeugdsecretaris en leider van het dameselftal kwam de aap uit de mouw. De man zou een gokprobleem hebben gehad en heeft zelf zijn daad opgebiecht. Tijdens de ledenvergadering werd besloten de man uit de club te zetten.

"Ik had mijn conclusies getrokken maar gevraagd of op de vergadering kon worden besproken hoe de leden er in stonden. Die hadden liever dat ik geen lid meer zou zijn. Daar kan ik alleen maar mee instemmen", zo vertelt de man in De Gelderlander.

Jubileumfeest

De viering van het 50-jarig jubileum van de supportersvereniging kon eind augustus niet doorgaan, vanwege de greep uit de kas van de penningmeester. GVA-voorzitter Wilko Brom blikt terug op een trieste gebeurtenis. "Niemand zag dit aankomen, want zo kennen we de man niet. In het verleden heeft hij namelijk veel gedaan voor de vereniging."