Voorsprong van 17 punten, toch mag deze amateurclub nu niet promoveren naar Tweede Divisie
i

Orange Pictures

Voorsprong van 17 punten, toch mag deze amateurclub nu niet promoveren naar Tweede Divisie

Martijn Baars • 13:31, 01-04-2020 / Laatste Update: 16:50, 08-01-2024

OSS'20 promoveert ondanks een voorsprong van 17 punten niet naar de Tweede Divisie. En dat komt hard aan bij onder anderen OSS-coach Bertran Kreekels en OSS-aanvoerder Tony de Groot: "Deze keuze is niet te bevatten", zeggen ze tegen het Brabants Dagblad.

De amateurvoetbalclub uit het Brabantse Oss werd de laatste competitieweken al met het grote Liverpool vergeleken. Een enorme voorsprong in de competitie zou ervoor gaan zorgen dat de geel-blauwen voor het eerst promoveren naar de Tweede Divisie, het hoogste amateurniveau van Nederland. 14 punten voorsprong verzamelde de Osse ploeg op Jong ADO. Omdat de Hagenaars als beloftenelftal niet kunnen promoveren is de voorsprong op de 1e concurrent, nummer 3 OFC, 17 punten.

Geen amateurvoetbal meer

Alles leek goed te gaan, totdat alles verkeerd ging. De woorden ‘voetbalwedstrijd’ en ‘afgelast’ passen sinds de coronacrisis niet zonder elkaar in een zin. Op Sportpark De Rusheuvel in Oss wachtten ze ondertussen geduldig het verdere verloop van de competitie af. 17 punten voorsprong, het zal toch wel genoeg zijn? Niet dus. Een uur na de persconferentie van minister-president Mark Rutte op dinsdag 31 maart komt er een persbericht van de KNVB naar buiten: ‘Competities amateurvoetbal niet hervat’.

Voorbeeld aan België

"Deze keuze van de KNVB is niet logisch. Het voelt onwerkelijk. Op 40 kilometer van mijn huis is er een andere keuze gemaakt”, zegt de trainer van OSS'20 over de keuze van de Belgische bond. Daar is besloten dat de nummer 1 van de competitie promoveert en de hekkensluiter degradeert. "Een logische keuze. Wij hadden ook geen rekening gehouden met het scenario dat er nu ligt. Het is amper te bekroppen. Vooral omdat er nu sprake is van een mogelijke promotie in de Keuken Kampioen Divisie bij SC Cambuur en De Graafschap. Als je dan een keuze maakt, zorg er dan voor dat het over de hele lijn zo is."