NFL-speler Brees tekent gigantisch miljoenencontract bij New Orleans Saints
i

AFP

NFL-speler Brees tekent gigantisch miljoenencontract bij New Orleans Saints

admin • 01:21, 08-09-2016 / Laatste Update: 07:38, 05-01-2024

American Football-speler Drew Brees gaat de komende jaren een leuk bedrag op zijn rekening zien verschijnen. De 37-jarige Amerikaan heeft bij New Orleans Saints een contract getekend voor de volgende 2 seizoenen ter waarde van 44,25 miljoen dollar (zo'n 40 miljoen euro).

Aankomend NFL-seizoen verdient de quarterback 20 miljoen van zijn deal, het daaropvolgende - wat waarschijnlijk Brees' laatste seizoen wordt - strijkt hij de overige 24,25 miljoen op. Men zal spreken van een 5-jarige deal, maar bevat een automatische leegte na 2 jaar - wat betekent dat het contract ongeldig wordt verklaard (of verscheurd) als Brees besluit te stoppen.

Moeizame onderhandelingen

Brees heeft er zelf voor gezorgd dat hij zo'n lekker contract in de wacht heeft gesleept. Hij zette New Orleans Saints een beetje onder druk door aan te geven dat hij de onderhandelingen zou stoppen wanneer het nieuwe seizoen zou beginnen. Die start dit weekend. Daardoor zette de club haast achter zijn nieuwe contract.

Het is de derde keer dat de speler van New Orleans een nieuw contract bij de club tekent, eerder deed hij dat al in 2006 en 2012. Bij zijn verlenging in 2012 werd hij de best betaalde NFL-speler van dat moment. Het huidige contract zorgt ervoor dat andere teams niet kunnen bieden op Drew Brees.