Atletiekunie en directeur Landré in september uit elkaar
i

Screenshot Twitter

Atletiekunie en directeur Landré in september uit elkaar

Trevor Wagener • 00:57, 11-07-2017 / Laatste Update: 09:59, 07-01-2024

Jan Willem Landré is vanaf 1 september klaar als algemeen directeur van de Atletiekunie. Dit kwam de bestuurder met zijn eigen bestuur overeen, meldt de Atletiekunie op de site. Landré's ambities zouden niet overeen komen met de visie van de unie, waarna zij besloten de samenwerking te stoppen.

Jan Willem Landré trad op 1 april 2013 in dienst bij de Atletiekunie en was daarmee de opvolger van Rien van Haperen. De afgelopen 4 jaar hield Landré zich vooral bezig met het halen van internationale evenementen naar Nederland. Ook wilde hij atletiek op de nationale kaart zetten.

020 highlight

“Ik kijk goed terug op de afgelopen 4 jaar als directeur van de Atletiekunie met als absolute hoogtepunt de EK Atletiek in Amsterdam vorig jaar. Ik ga weg en doe dat met een goed gevoel. Het is beter dat een ander persoon dan ik de Atletiekunie door de uitdagingen van de komende periode loodst.”

Stapsgewijs

In anders nieuws wordt de samenwerking met interim directeur Joëlle Staps wèl verlengd. Zij houdt zich bezig met de ontwikkelingen en hervormingen in de unie, waarna de organisatie op zoek gaat naar een definitieve opvolger voor Landré.