Bizar: halve marathon in Bath gaat gewoon door, bakken kritiek voor organisatie
i

EPA

Bizar: halve marathon in Bath gaat gewoon door, bakken kritiek voor organisatie

Martijn Baars • 12:33, 16-03-2020 / Laatste Update: 03:10, 08-01-2024

Opvallend in tijden van corona: de halve marathon in het Engelse Bath ging gewoon door. De organisatoren krijgen op sociale media bakken kritiek over zich heen. "Een totaal gebrek aan respect voor de atleten en omwonenden."

Terwijl de Premier League op z’n gat ligt, mocht in de straten van Bath doodleuk gelopen worden. De organisatie was zich duidelijk van geen kwaad bewust en liet de 6.200 lopers - normaal gezien komt er het dubbele op af - gewoon hun ding doen. Andrew Taylor, die aan het hoofd staat van de organisatie: "Na samenspraak met de experts kwamen we tot de conclusie dat de risicofactor van dit evenement zeer laag was, dus er was absoluut geen enkele reden om de halve marathon níet te laten doorgaan.”

Vorige week werd de Londen Marathon wel uitgesteld. En dat had ook moeten gebeuren met de halve afstand van Bath, klinkt het op sociale media. "Ze hebben geen respect voor de gezondheid van de bevolking. Mensen die komen kijken of meedoen, dragen evenveel schuld als de organisatoren. Toon wat gezond verstand en blijf gewoon weg.”

Engeland wordt net zoals ons land geteisterd door het virus. Op dit moment testten meer dan 600 mensen positief op het eiland. Maar toch zagen de organisatoren geen problemen in de halve marathon. "Onbegrijpelijk. Een volslagen onverantwoorde beslissing. Dit getuigt van een totaal gebrek aan respect voor de atleten en omwonenden. Ik geef het goede voorbeeld en loop de marathon niet. En zal dat evenmin ooit nog in de toekomst doen.”