IAAF laat spanning in Diamond League terugkeren en verhoogt prijzengeld
i

ANP

IAAF laat spanning in Diamond League terugkeren en verhoogt prijzengeld

admin • 19:18, 07-12-2016 / Laatste Update: 19:24, 08-01-2024

Vanaf komend jaar wordt het prestigieuze Diamond League-toernooi nóg spannender! De internationale atletiekfederatie IAAF heeft namelijk de opzet gewijzigd en tevens het prijzengeld verhoogd. Voortaan is het puntentotaal per discipline niet meer doorslaggevend voor het opmaken van de eindwinnaar.

De resultaten bij de wereldbekerfinales in Zürich (24 augustus) en Brussel (1 september) zullen vanaf 2017 de eindstand bepalen. Aan die twee wedstrijden mogen per onderdeel alleen de beste atleten van de twaalf voorgaande toernooien in de Diamond League meedoen.

Spanning

Met die veranderde formule wil de IAAF de spanning in het toernooi tot het einde vasthouden. In het oude systeem was het mogelijk dat de winnaar van een onderdeel al halverwege de serie bekend was. De betreffende atleet hoefde dan alleen in de finale maar aan te treden om de winstpremie van 40.000 dollar plus een diamantje veilig te stellen. Met ingang van komend seizoen is de eindstrijd in Zürich en Brussel beslissend voor de verdeling van het prijzengeld, dat op 3 miljoen euro is vastgesteld.

De 32 eindwinnaars in de Diamond League kunnen vanaf 2017 ieder rekenen op een bedrag van 50.000 dollar (cira 46.500 euro).