Oud-trainer Schippers gaat Canadese topsprinter De Grasse coachen
i

REUTERS

Oud-trainer Schippers gaat Canadese topsprinter De Grasse coachen

Trevor Wagener • 19:01, 28-12-2018 / Laatste Update: 18:54, 04-01-2024

De Canadese topatleet Andre De Grasse gaat in het Amerikaanse Florida trainen. Dat is op zich niet bijzonder, maar wel dat hij dat onder Rana Reider gaat doen. Hij was tot voor kort de coach van Dafne Schippers. 

De 48-jarige Amerikaan werkte bijna vier 4 in Nederland voor de Atletiekunie, de laatste 1,5 jaar ook als coach van Schippers. In november besloot Reider vanwege familieomstandigheden terug te gaan naar de VS, waar hij in Florida met een eigen trainingsgroep aan de slag is gegaan.

Topper

De Grasse wordt sinds de Olympische Spelen van Rio 2016 gezien als een van de topsprinters van de toekomst. De nu 24-jarige Canadees pakte achter Usain Bolt zilver op de 200 meter en nam ook 2 bronzen medailles mee naar huis (100 en 4x100 meter).

Toekomst na blessure

Kort voor de WK van 2017 liep De Grasse een hamstringblessure op, die hem ook een groot deel van dit seizoen aan de kant hield. Hij wilde graag met Reider werken. "Toen ik hoorde dat Rana zou teruggaan naar de VS, heeft mijn manager een gesprek geregeld", zegt De Grasse tegen (inter)nationale media.

Liefkozend naar het WK

"Ik train nu een paar weken mee en het gaat heel goed. Ik voel dat ik weer op de goede weg zit. Ik ben 100 procent fit en klaar om te knallen. Bij de WK in Doha ga ik voor de medailles op de 100 en 200 meter." Reider zag in Florida al snel dat De Grasse over veel potentie beschikt. "Andre is een groot talent. Hij heeft enorm veel in zich. Als hij hard werkt en gefocust is, denk ik dat hij een van de beste sprinters ter wereld kan worden."