Schippers maakt geen probleem van 'olympische hulp' voor Felix

Schippers maakt geen probleem van 'olympische hulp' voor Felix

admin • 10:19, 19-01-2016 / Laatste Update: 12:53, 12-12-2023

Dafne Schippers heeft er geen probleem mee dat de internationale atletiekfederatie IAAF het schema van de Olympische Spelen iets heeft aangepast, zodat de Amerikaanse Allyson Felix ook kan meedoen aan de 200 meter.

"Ik maak me er niet druk om'', zei Schippers dinsdag in De Telegraaf. "Jammer dat mijn rust ietsje anders ingepland is, maar ik vind het prima.''

Felix wil komende zomer in Rio de Janeiro als derde atlete ooit de 'dubbel' winnen, de 200 en 400 meter. De Amerikaanse krijgt op de 200 meter, de afstand waarop ze vier jaar geleden in Londen olympisch goud pakte, grote concurrentie van Schippers. De Utrechtse atlete veroverde afgelopen jaar bij de WK in Peking de wereldtitel op de 200 meter en zilver op de 100.

Verzoek Felix

In het oorspronkelijke schema van de Spelen zat op 15 augustus slechts 75 minuten tussen de series van de 200 meter en de finale van de 400 meter, de afstand waarop Felix in Peking goud pakte. De dertigjarige Amerikaanse wil beide afstanden graag combineren en diende daarom het verzoek in om meer ruimte tussen beide wedstrijden in te bouwen.

Afgelopen zaterdag kreeg ze haar zin. De IAAF besloot de series van de 200 meter naar de ochtend te verplaatsen, de finale van de 400 meter is het slotstuk van de avond. Voor Schippers maakt het allemaal niet uit. De 23-jarige Utrechtse wil in Rio iedereen verslaan. Inclusief titelverdedigster Felix.