Schippers óók niet genomineerd voor Europees atlete van het jaar
i

Pro Shots

Schippers óók niet genomineerd voor Europees atlete van het jaar

admin • 15:42, 04-10-2017 / Laatste Update: 21:52, 05-01-2024

Toen dinsdagmiddag het bericht kwam dat Dafne Schippers niet meer in de race was om atlete van het jaar te worden, werd er al verbaasd gereageerd in Nederland. Maar dat de naam van Schippers nu óók ontbreekt op de shortlist voor Europees atlete van het jaar, komt wel als een hele grote verrassing.

De sprintster zat in september bij de laatste 10 namen die gekozen werden door de Europese atletiekbond. Ze leek een goede kans te maken op de titel, nadat ze haar wereldtitel op de 200 meter sprint indrukwekkend wist te verdedigen op de WK in augustus. Gelukkig werd Schippers wel al eerder uitgeroepen tot Europees atlete van het jaar, in 2014 en 2015. Ze werd nog nooit uitgeroepen tot beste atlete van de wereld.

Meer indruk gemaakt

Blijkbaar hebben Nafissatou Thiam (meerkamp), Ekaterini Stefanidi (polsstokhoogspringen), Maria Lasistskene (hoogspringen) en Anita Wlodarczyk (kogelslingeren) meer indruk gemaakt op de jury van de atletiekbond. De beste man en vrouw worden bekendgemaakt tijdens het atletiekgala op 14 oktober in Litouwen.

[poll id="613"]