Nederlandse coureur Bent Viscaal (20) pakt eerste podium in Formule 3

Robert Hüsken • 20:17, 18-07-2020 / Laatste Update: 21:38, 07-01-2024

Bent Viscaal heeft voor het eerst het podium gehaald in de Formule 3. De 20-jarige coureur uit het Overijsselse Albergen eindigde in eerste instantie als 4de op de Hungaroring.

Enkele uren na de race hoorde Viscaal dat hij opschuift naar de 3de plek, omdat de voor hem geëindigde Amerikaan Logan Sargeant vanwege een tijdstraf van 5 seconden terugviel naar plek 6. Voor de pitbox van zijn team MP Motorsport mocht Viscaal alsnog met Hongaarse champagne spuiten.

Nederlandse strijd

Viscaal vocht in de laatste ronde een verbeten duel uit met zijn teamgenoot Richard Verschoor (19) om de 4de plaats. Hij wist Verschoor op knappe wijze te passeren en hem daarna tot aan de finish voor te blijven. De pas 16-jarige Fransman Théo Pourchaire won de eerste van 2 races uit de Formule 3 in Hongarije.