Suns maken het Warriors lastig maar kunnen nederlaag niet voorkomen (video)

Trevor Wagener • 10:24, 09-02-2019 / Laatste Update: 02:49, 07-01-2024

De 13e nederlaag op rij werd niet voorkomen, maar de basketballers van Phoenix Suns hebben het titelverdediger Golden State Warriors toch behoorlijk lastig kunnen maken. Stephen Curry bewaarde 10 van zijn 20 punten voor het laatste kwart waarin de koploper in de Western Conference van de NBA toch afstand nam: 117-107.

Voor de Warriors betekende dat de 11e uitzege op rij. De ploeg kwam op 39 overwinningen tegen 15 nederlagen. Alleen Milwaukee Bucks, de leider in de Eastern Conference, kan betere cijfers overleggen: 41 tegen 13.

Voorsprong weggegeven

Phoenix Suns, met pas 11 zeges op zak, leidde in het 1e kwart zelfs met een voorsprong van 17 punten en met nog ruim 8 minuten op de klok stond het nog altijd 94-88 in het voordeel van de thuisploeg. Maar 13 punten op rij van de Warriors deden het duel alsnog kantelen. Klay Thompson was met 25 punten de topschutter bij de bezoekers.