Bokslegende Floyd Mayweather stapt uit z'n pensioen en in de ring voor gevecht tegen YouTuber Logan Paul
i

AP

Bokslegende Floyd Mayweather stapt uit z'n pensioen en in de ring voor gevecht tegen YouTuber Logan Paul

Martijn Baars • 11:37, 07-12-2020 / Laatste Update: 23:19, 04-01-2024

Floyd Mayweather (43) stapt op 20 februari weer in de ring voor een demonstratiepartij tegen YouTube-ster Logan Paul. Dat maakte de Amerikaanse bokslegende bekend via Instagram.

De Amerikaan bleef in 50 duels als profbokser ongeslagen en won titels in 5 verschillende gewichtsklassen. Logan Paul (25) aan de andere kant vocht tot nu toe maar 1 professioneel gevecht, tegen mede-YouTuber KSI, dat hij overigens verloor.

Al lang met pensioen

‘Money’, zoals 1 van de bijnamen van Mayweather luidt, is officieel al een tijdje gestopt, maar voor een flinke smak geld keert hij af en toe terug in de ring. Dat deed hij in 2018 voor het laatst. Hij versloeg toen in een demonstratiepartij de Japanse kickbokser Tenshin Nasukawa. Hij verdiende naar verluidt 9 miljoen dollar voor de partij, die 1 ronde duurde.

'Dezelfde behandeling als Conor McGregor'

Mayweather had al aangekondigd dat hij in februari in Tokio weer in de ring zou terugkeren. In een eerdere tweet schreef hij dat Logan Paul nog wel even “dezelfde behandeling” zou geven als de Ierse kooivechter Conor McGregor, voordat hij naar Tokio vertrekt. Mayweather versloeg de Ier in 2017 in een prestigieus en bijzonder lucratief gevecht.