Cupkoorts: met kabouter-kapsel naar de bekerfinale

Cupkoorts: met kabouter-kapsel naar de bekerfinale

admin • 20:25, 09-04-2016 / Laatste Update: 17:47, 05-01-2024

Valentino Baumann (13) gaat 24 april wel met een heel bijzonder kapsel naar de bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord. Sinds zaterdag prijkt de Kabouter die er vandoor gaat met de cup, op zijn achterhoofd: een minitatuurversie van het kunstwerk dat sinds enkele weken in Ondiep op de muren schittert.

Het is niet de eerste keer dat Valentino met een apart kapsel rondloopt. Elke drie weken gaat hij naar zijn kapper Re-Touch Hairstyling voor een nieuwe creatie. In 2014 tijdens het WK Voetbal werd hij al eens landelijk bekend met een karikatuur van Wesley Sneijder op zijn achterhoofd. Yolanthe Sneijder-Cabau noemde dat toen 'the best hairdo ever'.

Kabouter

Maar nu, als groot FC Utrecht-fan aan de vooravond van de bekerfinale, kon hij niet anders dan de kabouter in zijn haar te laten graveren. ,,Ik vind het wel cool," zegt Valentino over zijn eigen kapsel. ,,Ik doe dit al vijf jaar en ben telkens op zoek naar vettere dingen." Eerder liep hij al eens met een Lego-figuur rond, toen The Lego Movie uitkwam.

Een dag voor de finale wordt het kapsel nog een keer bijgewerkt. ,,En dan maar hopen dat we de cup mee mogen nemen," besluit zijn moeder Jolanda.