In beeld: top 10 mooiste vrouwelijke voetballers op een rijtje

In beeld: top 10 mooiste vrouwelijke voetballers op een rijtje

admin • 23:18, 29-12-2015 / Laatste Update: 22:16, 12-12-2023

Voetbal is een mannensport wordt wel eens gezegd. Toch is het vrouwenvoetbal bezig aan een sterke opmars. Of wij dat erg vinden? Nee, helemaal niet. Vooral niet als zij ook nog eens een plezier voor het oog zijn en goed overweg kunnen met ballen. Een voetbal wel te verstaan. Reden genoeg om de top 10 mooiste vrouwelijke voetballers op een rijtje te zetten.

10. Hope Solo

Deze knappe Amerikaanse verdedigt het doel voor Seattle Reign en het Amerikaanse elftal. Met haar 34 jaar is ze een routinier bij de nationale ploeg. 34 jaar (!), dat zou je toch niet zeggen van deze parel?

9. Laure Boulleau

Deze schoonheid is 29 jaar en staat in het hart van de verdediging bij het Franse nationale elftal.

8. Selina WAGner

De achternaam zegt het al: een echte Duitser. Ze speelde van 2009 tot en met 2015 voor VFL Wolfsburg, waarna ze afgelopen zomer de overstap maakte naar SC Freiburg. Overigens middenvelder van beroep.

7. Ali Krieger

Een 31-jarige Amerikaanse verdedigster die haar beroep beoefent bij Washington Spirit. Die Spirit, die krijgen wij op zich wel van haar..

6. Sydney Leroux

Deze 25-jarige geboren Canadese speelt bij Western New York Flash. Spits van beroep en speelde vorig jaar nog samen met Hope Solo bij Seattle Reign FC. Schijnt dat het publiek zich daar niet verveeld heeft.

5. Anouk Hoogendijk

Op nummer 5 onze eigen Nederlandse productie: Anouk Hoogendijk. Sinds 2012 spelend voor Ajax, met in 2014 een kort uitstapje naar Arsenal. Verdediger annex middenvelder van beroep.

4. Heather Mitts

Deze 37-jarige schoonheid is, net als veel schoonheden in deze lijst, afkomstig uit Amerika. Als rechtsback is ze jarenlang van grote waarde geweest voor de Amerikaanse nationale ploeg. Tot ze in 2013 stopte met voetballen. Ze heeft maar liefst 137 duels achter haar naam staan en won drie gouden medailles op de Olympische Spelen.

3. Laisa Andrioli

Deze 28-jarige aanvalster uit Brazilië is een genot voor het oog. Ze speelde voor diverse Braziliaanse voetbalclubs waar ze overal aan de lopende band scoorde. Naast scoren in het veld, deed ze het erbuiten ook niet onverdienstelijk. Zo is ze lange tijd de scharrel van Denilson geweest, die mocht genieten van haar voltreffers. Daarnaast is ze ook werkzaam als model voor diverse magazines en reclamecampagnes.

2. Alex Morgan

Deze Amerikaanse pracht (Ja, weer een Amerikaanse) is 26 lentes jong en verdedigt de clubkleuren van Portland Thorns FC. In 2012 won Morgan met het nationaal elftal goud op de Olympische Spelen van Londen.

1. Lauren Sesselmann

De welverdiende nummer 1 is Lauren Sesselmann. Deze 32-jarige Canadese speelt voor Houston Dash. Met het Canadese vrouwenelftal behaalde ze in 2012 op de Olympische Spelen de bronze medaille. Sesselmann speelde alle zes de wedstrijden in de basis en is een van de redenen dat het vrouwenvoetbal in de lift zit!