🎥 | José Mourinho zocht ballenjongen-held, maar die moest naar huis om toets te leren

Trevor Wagener • 18:37, 28-11-2019 / Laatste Update: 19:19, 13-12-2023

De week van de 15-jarige ballenjongen Callum Hynes kan niet meer stuk. De jongen is helemaal in zijn nopjes na de felicitaties van Tottenham Hotspur-trainer José Mourinho. De coach was happy met het snelle handelen van Callum tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Olympiakos. Door zijn snelle aangooi van de bal scoorde Harry Kane een goal.

"Ik deed gewoon mijn werk", reageerde Callum op de website van Tottenham. De Spurs boekten dinsdagavond een belangrijke 4-2-overwinning op Olympiakos in een wedstrijd waarin Hynes dus een belangrijke rol had.

Wereldactie

Tottenham stond in het begin van de 2e helft 1-2 achter, toen Olympiakos-speler Giorgos Masouras werd opgejaagd en de bal uit ging. Callum gooide meteen een andere bal naar Tottenham-back Serge Aurier, die vervolgens snel inwierp naar Lucas Moura. Die bediende Kane en de gelijkmaker was een feit.

Mourinho was in de wolken door het snelle denken van de ballenjongen en gaf hem aan de rand van het veld een high 5. Ook op de persconferentie bedankte de Tottenham-coach de ballenjongen. "Het is allemaal een beetje surrealistisch", reageerde Callum, nu bezig aan zijn 6e jaar als een ballenjongen, op de website van Tottenham.

Job done

"Ik deed gewoon mijn werk en ik kan nog steeds niet helemaal geloven wat er is gebeurd. Ik zag zelfs het doelpunt niet. Ik was bezig de weggeschopte bal terug te krijgen toen ik het gejuich hoorde. Ik draaide me om en zag Kane vieren. Ik keek naar de herhaling op het scherm om te weten wat er precies was gebeurd. Het was gewoon ongelooflijk."

Hij kreeg een nog grote glimlach op zijn gezicht toen Mourinho hem een high 5 gaf. "Dat hoefde José niet te doen. Het was heel aardig van hem om naar me toe te komen. Het is een herinnering voor het leven. Ik hou van de Spurs en het was een geweldig moment dat ik nooit zal vergeten."

Gezocht, niet gevonden

Mourinho zei op de persconferentie dat hij na de wedstrijd nog op zoek was gegaan naar de ballenjongen om hem in de kleedkamer uit te nodigen. Helaas: Callum moest na de wedstrijd snel naar huis omdat hij de volgende dag een examen wiskunde had.

"De hele weg naar huis heb ik nog zitten leren", zei Callum. Ook op school hadden ze zijn move gezien. Zijn toets werd naar donderdag verplaatst. Zaterdag moet Tottenham thuis spelen tegen Bournemouth. Met geheim wapen Hynes wederom langs de zijlijn en dus is de tegenstander gewaarschuwd.